Preventief brandgevaarlijke situaties spotten bij een papierverwerkingsbedrijf

Onze werkzaamheden voor een papierfabrikant

Preventief brandgevaarlijke situaties spotten bij een papierverwerkingsbedrijf

Door een biochemische reactie waarbij bacteriën zichzelf opwarmen, kan papier gaan broeien. Als dit lang broeit, kan een berg papier ineens vlam vatten. Als dit niet op tijd wordt opgemerkt, kan dit na enkele dagen een grote brandhaard worden. De Rijksgediplomeerde brandwachten van De Groot Brandwachten worden bij een partner-papierverwerkingsbedrijf ingezet om deze ‘broeisituaties’ preventief te spotten en monitoren. 

Eens een broeihaard met rookontwikkeling wordt ontdekt, kan de berg met een graafmachine uit elkaar worden getrokken, zodat de warmte weg kan vóór er brand ontstaat.

Hoe het werkt

Kennismaking

Neem contact met ons op dan plannen we direct een korte kennismaking om u zo goed mogelijk te adviseren rondom het brandveiligheidsvraagstuk.

Juiste brandwacht op de juist plek

We zoeken de perfecte brandwacht die past bij de opdracht en de organisatie.

Brandwacht op locatie

Onze brandwachten staan snel op de afgesproken locatie. Wij staan voor glasheldere communicatie en komen onze afspraken ten alle tijden na.

Brandveiligheid gewaarborgd

Onze brandwachten blenden in op de achtergrond en gaan deskundig en gedegen te werk om brandveiligheid ten alle tijden te waarborgen.

Werkzaamheden van De Groot Brandwachten

Op de momenten dat er geen personeel aanwezig is bij het papierverwerkingsbedrijf, dan is er altijd een brandwacht aanwezig voor veiligheidstoezicht. Dit is ook verplicht door de verzekeraar. Hij of zij loopt een uitgebreide ronde over het terrein en zoekt naar rookontwikkeling. Broei heeft een aantal dagen nodig om te ontbranden, dus dit moet op tijd worden opgemerkt zodat de broei niet ontvlamt. Als een broeiplek wordt opgemerkt, wordt de berg met de shovel van een graafmachine uit elkaar gehaald.

Brandwachten of andere professionals nodig?

Zoekt u professionals voor een klus? Neem dan snel contact met ons op. U kunt ons 24/7 bereiken op het nummer 078 645 2257. Uiteraard kunt u ook een mailtje sturen naar info@degrootbrandwachten.nl. Van heetwerkwachten tot brandwachten, voor brandpreventie professionals bent u bij ons aan het juiste adres.

Neem contact met ons op

Wilt u graag weten of wij u kunnen helpen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Contactgegevens

Telefoonnummer
078 - 645 2257
Wij reageren meestal:
Dezelfde werkdag

Deze website maakt gebruik van cookies

Door op “Alles toestaan” te klikken gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat voor het verbeteren van websitenavigatie, het analyseren van websitegebruik en om ons te helpen bij onze marketingprojecten