Onderhoud brandmeldinstallatie (BMI)

De Groot Brandwachten

Onderhoud brandmeldinstallatie (BMI)

Brandmeldinstallaties zijn belangrijke systemen om de brandveiligheid in een gebouw te waarborgen. Een beginnende brand wordt snel gedetecteerd waardoor alle aanwezigen in een pand snel gealarmeerd worden bij een calamiteit. Ook is snel handelen door een BHV-organisatie mogelijk doordat de brand vaak nog een kleine omvang heeft. 

Beperking in brandveiligheid

Waarom is onderhoud aan een brandmeldinstallatie zo belangrijk?

De brandmeldinstallatie speelt een zeer belangrijke rol in het voorkomen van brandletsel: een tijdige alarmering kan het verschil tussen leven en dood betekenen. Het is dan ook zeer onwenselijk dat een brandmeldinstallatie niet functioneert. Toch kan dit gebeuren, bijvoorbeeld door een storing of onderhoud aan de installatie. Ook kan een BMI bewust (deels) uitgeschakeld worden, bijvoorbeeld bij werkzaamheden of bij een evenement waar rook gebruikt wordt.

Een uitval van een BMI kan grote gevolgen hebben: vele systemen worden aangestuurd door deze installatie. Er is geen ontruimingsalarm meer hoorbaar, de BHV-organisatie wordt niet gealarmeerd, liften worden niet aangestuurd en deuren vallen niet meer automatisch dicht. En niet onbelangrijk: bij brand kan een ontruiming vermoeilijkt worden en wordt de brandweer niet meer automatisch gealarmeerd.

24/7 bereikbaar

Rijksgediplomeerde brandwachten

Leveren in heel Nederland

Snel ter plaatse

Onderhoud aan de brandmeldinstallatie?

Dit is de functie van een brandwacht

Om aan de wet- en regelgeving te voldoen, is het belangrijk dat een BMI jaarlijks onderhouden wordt (norm NEN 2654-1) . Ook kan het - jammer genoeg - soms gebeuren dat een BMI uitvalt. Tijdens het onderhoud aan uw brandmeldinstallatie door een gecertificeerd onderhoudsdeskundige, bent u dan tijdelijk niet beveiligd. Zo kan het zijn dat de automatische blussystemen en automatische melders niet worden getriggerd als de BMI niet werkt.  

Veiligheid gegarandeerd

Verplicht om brandwachten in te schakelen

De brandweer, gemeente of verzekeraar zal in geval van preventief onderhoud of uitval van een brandmeldinstallatie één of meerdere Rijksgediplomeerde brandwachten eisen. Deze brandwachten nemen de functie van een brandmeldinstallatie over en zullen wachtrondes lopen waarbij aandacht wordt besteedt aan potentieel brandgevaarlijke situaties. Ook wordt de begaanbaarheid van de vluchtwegen gecontroleerd. Uiteraard zal de brandwacht naar zijn beste kunnen optreden in geval van een calamiteit en eventueel deel uitmaken van het BHV-team.

Brandwachten door heel Nederland tot uw dienst

Onze brandwachten zijn snel ter plaatse

De brandwachten van De Groot Brandwachten hebben ruime ervaring in het optreden bij een uitval of uitschakeling van een brandmeldinstallatie of sprinklerinstallatie. Hierin onderscheiden wij ons door snel te reageren bij een ad-hoc oproep (binnen 2 uur een Rijksgediplomeerde brandwacht op locatie). Ook hebben we de ervaring om ons snel in te leven in de situatie van uw dagelijkse bedrijfsvoering: zo kunnen wij onze werkzaamheden uitvoeren zonder uw werkprocessen te verstoren of onrust te creëren onder de aanwezigen in uw pand.

Wilt u zo snel mogelijk een Rijksgediplomeerde brandwacht ter plaatse? Bel ons dan op het nummer 078 - 645 2257. U kunt ons dag en nacht bereiken. 


Effectieve inzet door De Groot Brandwachten

Wij denken graag mee met een effectieve inrichting van onze inzet. Moeten mensen wakker gemaakt worden in geval van een calamiteit? Wij hebben voldoende megafoons. Dienen er tijdelijk extra brandblussers geplaatst te worden? Ook die zijn voorradig. Desgewenst kunnen wij onze inzet discreet uitvoeren, bijvoorbeeld om onrust onder bezoekers te voorkomen.

Een greep uit de sectoren waarin wij onze diensten hebben mogen verlenen: Onderwijsgebouwen, hotels, parkeergarages, ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, kinderdagverblijven, overheidsgebouwen, industrie, distributiecentra, theaters, evenementenlocaties, winkelcentra et cetera.

Ervaring van anderen!

Zoekt u een betrouwbaar toezicht tijdens uw BMI onderhoud? Wij hebben een no-nonsense werkwijze, maken duidelijke afspraken en komen deze altijd na.

De Groot Brandwachten staat paraat voor geplande inspectie van systemen, maar kan ook binnen 2 uur op locatie zijn als er een systeem bijvoorbeeld kapot vriest en erg snel gerepareerd moet worden.

Gemeente Rotterdam

Contact opnemen?

Wilt u meer weten over de inzet van onze brandwachten tijdens onderhoudswerkzaamheden aan brandmeldinstallaties? Neem vrijblijvend contact met ons op. We staan u graag te woord.

Contactgegevens

Telefoonnummer
078 - 645 2257
Wij reageren meestal:
Dezelfde werkdag