Brandwacht huren bij uitval sprinklerinstallatie

Houd brandveiligheid te allen tijde op scherp

Brandwacht huren bij uitval sprinklerinstallatie

Een sprinklerinstallatie is een belangrijk onderdeel van de brandveiligheidssystemen in een complex gebouw. Een sprinklerinstallatie maakt in veel gevallen dan ook het verschil tussen een kleine schade en een verwoestende brand. Tijdens een inspectie of uitval van de sprinklerinstallatie is het belangrijk om het gebouw op een andere manier te beveiligen. Daarom kunt u bij ons een of meerdere Rijksgediplomeerde brandwachten huren die binnen 2 uur bij u ter plaatse zijn. Bel ons op het nummer 078 - 645 2257 om brandwachten aan te vragen. U kunt ons 24/7 bereiken. 

Directe actie bij brand

Wat is de functie van een sprinklerinstallatie?

In veel gevallen is een sprinklerinstallatie geëist in de gebruiksvergunning van een pand. De aanleiding hiervan kan divers zijn: er zijn bij de bouw grote brandcompartimenten ontwikkeld; er kan een hoge vuurlast aanwezig zijn of het pand heeft een bijzondere gebruikstoepassing. In alle gevallen is een sprinklerinstallatie een essentieel onderdeel van de brandveiligheid in een gebouw. Een storing of uitschakeling van de installatie kan dan ook vergaande gevolgen hebben bij een eventuele brand. Soms draagt de sprinklerinstallatie ook zorg voor een tijdige detectie van brand. Als een sprinklerkop door hitte geactiveerd wordt, zal er (naast de blussing) ook alarm worden geslagen. Bij uitval of onderhoud valt naast de blussing dan dus ook de automatische detectie en alarmering weg.

24/7 bereikbaar

Altijd Rijksgediplomeerde brandwachten

We leveren in heel Nederland

Binnen 2 uur ter plaatse

De Groot Brandwachten

Expertise in sprinkler-storingen

In veel gevallen zal de brandweer, gemeente of verzekeraar de aanwezigheid van één of meerdere Rijksgediplomeerde brandwachten eisen zolang de sprinklerinstallatie buiten werking is. Deze brandwachten lopen inspectierondes door het pand waarbij aandacht wordt besteed aan potentieel brandgevaarlijke situaties. Op deze manier wordt geprobeerd de kans op brand te minimaliseren. Daarnaast houdt de brandwacht toezicht op de bereikbaarheid van vluchtwegen.

De medewerkers van De Groot Brandwachten hebben ruime ervaring met storingen in sprinklerinstallaties. Deze deskundigheid is opgebouwd doordat wij de brandwachten leveren aan nagenoeg alle grote sprinkler-installateurs van Nederland. Hierdoor zijn wij goed bekend met de werking van de sprinklerinstallaties en kunnen (indien de installatie het toelaat) noodhandelingen aan het systeem verrichten in geval van een calamiteit.

De Groot Brandwachten helpt met uw brandpreventie

Brandwachten bij werkzaamheden aan het BMI

Uiteraard kan het gebeuren dat een brandmeldinstallatie (BMI), zoals de rookmelders, alarmen of het sprinklersysteem niet functioneert, bijvoorbeeld door een storing of onderhoud aan het systeem. Tot zo’n systeem weer werkzaam is, bent u verplicht (door de brandweer, gemeente en de verzekeringen) om één of meerdere Rijksgediplomeerde brandwachten in te huren die als het ware de functie van de brandmeldinstallatie overnemen. U wilt immers niet dat er een brand uitbreekt terwijl een BMI het niet doet. De brandwachten van De Groot Brandwachten zijn gecertificeerd en kunnen uw en uw werknemers veiligheid waarborgen.

De ervaring van anderen!

Benieuwd naar hoe de samenwerking met brandwachten van De Groot Brandwachten verloopt? Lees dan de ervaringen van anderen.

De Groot Brandwachten staat paraat voor geplande inspectie van systemen, maar kan ook binnen 2 uur op locatie zijn als er een systeem bijvoorbeeld kapot vriest en erg snel gerepareerd moet worden.

Gemeente Rotterdam

Neem contact met ons op

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen tijdens de inspectie aan uw BMI? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, dan kijken we samen naar uw specifieke situatie.

Contactgegevens

Telefoonnummer
078 - 645 2257
Wij reageren meestal:
Dezelfde werkdag

Deze website maakt gebruik van cookies

Door op “Alles toestaan” te klikken gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat voor het verbeteren van websitenavigatie, het analyseren van websitegebruik en om ons te helpen bij onze marketingprojecten