Gebruik van open vuur

Gebruik van open vuur

Open vuur kan op vele manieren worden toegepast, bijvoorbeeld bij dakdekking- of laswerkzaamheden. Maar ook op evenementen kan op vele manieren gebruik worden gemaakt van open vuur: denk hierbij aan de horeca-aangelegenheden van het evenement, vuurwerk, pyro-effecten of een kampvuur. Dit kan behoorlijke risico’s met zich meebrengen. Brandgevaar, maar ook verwondingsgevaar. Veel overheden of verzekeraars eisen om deze reden vaak de inzet van een brandwacht op het moment dat met open vuur gewerkt wordt.

Preventief en waakzaam aanwezig

De Groot Brandwachten levert Rijksgediplomeerde brandwachten die toezicht houden tijdens het gebruik van open vuur. De brandwacht is preventief aanwezig en houdt continu de directe omgeving in de gaten. Hierbij wordt gemonitord of er gevaar voor brand ontstaat. Ook worden voorzorgsmaatregelen genomen om te voorkomen dat personen zich kunnen verwonden.

Mocht er onverhoopt toch brand ontstaan zal de brandwacht adequaat ingrijpen en proberen het vuur te doven. Hiervoor kunnen we gebruik maken van materialen die de opdrachtgever beschikbaar stelt. Wij beschikken echter over een grote hoeveelheid brandblussers zodat wij deze ook mee kunnen leveren.

24/7 bereikbaar

Altijd Rijksgediplomeerde brandwachten

We leveren in heel Nederland

Binnen 2 uur ter plaatse

Technische hulpmiddelen

Bij complexe inzetten met een groot risico op branden die niet direct waarneembaar zijn (bijvoorbeeld in een spouwmuur of dakconstructie), hebben we de mogelijkheid om een warmtebeeldcamera in te zetten. Met deze apparatuur kan zeer snel worden waargenomen of er een smeulbrand is ontstaan op een plaats die met het blote oog niet te zien is. Door de inzet van deze moderne technieken kan grote schade voorkomen worden: vrijwel iedere brand begint ten slotte als een klein vlammetje. Brandveiligheidstoezicht door gekwalificeerde brandwachten is dus erg belangrijk.

Waarom De Groot Brandwachten?

Toezicht houden met open vuur?

Op zoek naar Rijksgediplomeerde brandwachten die kunnen toezicht houden tijdens werkzaamheden met open vuur? Dan bent u bij De Groot Brandwachten aan het juiste adres. Wij hebben jaren ervaring én al onze brandwachten zijn volledig Rijksgediplomeerd. Neem contact met ons op om een aanvraag te doen.

Ervaring van anderen!

Wij zorgen voor brandveiligheid op iedere locatie. Wij zijn een no-nones bedrijf waarmee je eerlijke en duidelijke afspraken maakt die altijd worden nagekomen.

De Groot Brandwachten staat paraat voor geplande inspectie van systemen, maar kan ook binnen 2 uur op locatie zijn als er een systeem bijvoorbeeld kapot vriest en erg snel gerepareerd moet worden.

Gemeente Rotterdam

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We staan u graag te woord en bekijken uw situatie grondig.

Contactgegevens

Telefoonnummer
078 - 645 2257
Wij reageren meestal:
Dezelfde werkdag

Deze website maakt gebruik van cookies

Door op “Alles toestaan” te klikken gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat voor het verbeteren van websitenavigatie, het analyseren van websitegebruik en om ons te helpen bij onze marketingprojecten