Bedrijfshulpverlening (BHV)

Veiligheid kun je leren

Bedrijfshulpverlening (BHV)

Wilt u één of meerdere medewerkers opleiden tot bedrijfshulpverlener (BHV’er)? Dan kan De Groot Brandwachten u helpen. Wij trainen BHV’ers uitgebreid op onderdelen zoals eerste hulp verlenen, hoe te handelen bij brandwonden, mensen redden uit brandende gebouwen en meer. Dit doen we op locatie, zo kunnen de BHV’ers oefenen in hun dagelijkse omgeving. Hierdoor zijn ze beter op de hoogte van waar de EHBO-spullen liggen of waar de dichtstbijzijnde nooduitgangen zijn. 

Op zoek naar een kwalitatieve BHV-training? U kunt ons 24/7 bellen op het nummer 078 - 645 2257. 


Direct handelen in noodsituaties

Wat doet een BHV’er?

Als organisatie is het wettelijk verplicht om één of meerdere BHV’ers te allen tijde op locatie te hebben. Deze BHV’er of BHV’ers zijn opgeleid om in geval van nood iedereen (werknemers en klanten) in veiligheid te brengen of om in geval van calamiteiten snel en adequaat te kunnen reageren.

24/7 bereikbaar

Atijd gecertificeerde specialisten

Wij leveren in heel Nederland

Passende oplossing voor uw situatie

Wees u bewust van de wetgeving

Hoeveel BHV’ers heeft een organisatie nodig?

Het aantal BHV’ers is niet wettelijk vastgelegd in de Arbowet, maar elk bedrijf is wel verplicht om maatregelen te nemen op het gebied van interne bedrijfshulpverlening. Er moet in ieder geval altijd iemand aanwezig zijn die als BHV’er kan optreden. Bij het bepalen van het aantal BHV’ers is het belangrijk om te kijken naar de grootte van het bedrijf en de risico’s die bij het bedrijf horen. Vaak wordt er één BHV’er per 50 personen gerekend. Iedere werknemer kan een opleiding tot BHV’er volgen, zelfs de directeur. Maar als de directeur vaak niet aanwezig is, is belangrijk dat er iemand anders aanwezig is die de BHV-taken van de directeur kan overnemen.

Alles over calamiteiten

Wat leren BHV’ers tijdens een training?

BHV’ers worden getraind om te weten wat te doen bij verschillende soorten calamiteiten. Zo leren BHV’ers in een training van De Groot Brandwachten onder meer:

  • Reanimatie en AED

  • Stabiele zijligging

  • Communicatie, ontruiming en brandbestrijding

  • Omgaan met brandwonden, botbreuken en elektriciteitsongevallen

  • Omgaan met (slagaderlijke) bloedingen en het gebruik van verbandmiddelen

  • Theorie en praktijk rondom brand en branden blussen

  • Communicatie bij incidenten naar externe hulpdiensten

Bij een training van De Groot Brandwachten komen onze instructeurs op locatie, om zowel theorie als praktijklessen te geven. 

Beginner of gevorderde?

Iedereen profiteert van een BHV cursus

We bieden zowel Incompany BHV trainingen aan voor personen die nog nooit een BHV training hebben gevolgd of als verplichte jaarlijkse opfriscursussen voor personen die al een geldig BHV-diploma hebben. In de training leren de BHV’ers ontruimen, omgaan met een beginnende brand, eerste hulp verlenen en krijgen alle BHV’ers een AED reanimatie training. Een groot deel van de training is theorie, maar er wordt ook praktisch geoefend. 

Afhankelijk van het aantal BHV’ers en het kennisniveau van de BHV’ers kan de training één tot drie dagen duren. Neem contact met ons op via het nummer 078 - 645 2257, dan bespreken we de wensen van uw bedrijf en de mogelijkheden. 

Naast BHV’ers, kunnen wij ook EHBO’ers en beveiligers opleveren. En uiteraard kunt u bij ons ook - zoals onze naam voorspelt - brandwachten huren

De ervaring van anderen!

Wij zorgen voor brandveiligheid op iedere locatie. Wij zijn een no-nonsense bedrijf waarmee je eerlijke en duidelijke afspraken maakt die altijd worden nagekomen.

De Groot Brandwachten staat paraat voor geplande inspectie van systemen, maar kan ook binnen 2 uur op locatie zijn als er een systeem bijvoorbeeld kapot vriest en erg snel gerepareerd moet worden.

Gemeente Rotterdam

Neem contact met ons op

Zoekt u nog een BHV'er die u en uw organisatie verder helpt? Neem dan vrijblijvend contact op. We kijken graag mee naar uw situatie.

Contactgegevens

Telefoonnummer
078 - 645 2257
Wij reageren meestal:
Dezelfde werkdag

Deze website maakt gebruik van cookies

Door op “Alles toestaan” te klikken gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat voor het verbeteren van websitenavigatie, het analyseren van websitegebruik en om ons te helpen bij onze marketingprojecten