Confined space rescue team

Confined space rescue team

Op zoek naar een confined space rescue team dat stand-by kan staan bij uw werkzaamheden? Dan bent u bij De Groot Brandwachten aan het juiste adres. De brandwachten in onze confined space rescue teams hebben extra opleidingen gevolgd en zijn dan ook volledig gecertificeerd. 

Heeft u zo snel mogelijk een confined space rescue team nodig? Neem dan contact met ons op door ons te bellen op het nummer 078 - 645 2257. Wij zijn 24/7 bereikbaar en contacteren met plezier professionals om uw confined space rescue team samen te stellen.


Wat doet een confined space rescue team?

Een ongeval kan altijd gebeuren, zeker in bepaalde situaties, zoals in besloten ruimtes. Indien een bedrijf werkzaamheden uitvoert, bijvoorbeeld aan de binnenkant van (gas)tanks, is het belangrijk dat er een confined space rescue team stand-by staat en kan ingrijpen indien nodig. 

Indien er gevaarlijke werkzaamheden worden uitgevoerd, moet er een reddingsplan worden opgesteld. Zo zijn de brandwachten volledig op de hoogte van de risico’s van de werkzaamheden en de gevolgen van een eventuele reddingsactie. Tijdens de werkzaamheden staat het team op stand-by en patrouilleren ze om beginnende calamiteiten te spotten. 

In het geval dat er zich een ongeval voordoet, verleent het confined space rescue team eerste hulp alvorens de hulpdiensten te contacteren. Door het reddingsplan en hun ervaring, weet het confined space rescue team precies hoe ze moeten handelen. 

24/7 bereikbaar

Volledig gecertificeerde Confined space rescue teams

We leveren in heel Nederland

Binnen 2 uur ter plaatse

Uit hoeveel personen bestaat een confined space rescue team?

De confined space rescue teams van De Groot Brandwachten bestaan uit minimaal drie personen: één team coördinator en twee manschappen. 

Uiteraard kan een confined space rescue team groter zijn, als er bijvoorbeeld veel werknemers een besloten ruimte betreden of als er bijvoorbeeld tegelijkertijd wordt gewerkt in meerdere tanks. Met onze jaren ervaring met confined space rescue zorgen we ervoor dat er altijd genoeg brandwachten ter plaatse zijn. 

Zijn de confined space rescue team professionals van De Groot Brandwachten gecertificeerd?

Ja, daar kunt u zeker van zijn. Onze professionals zijn volledig opgeleid en gecertificeerd voor de werkzaamheden.

De professionals in het confined space rescue team hebben uiteraard hun Rijksdiploma Brandwacht Manschappen A behaald, maar hebben daarnaast ook hun Basis Veiligheid VCA certificaat behaald en de cursussen ‘Gasmeten manschapwacht’, ‘Redden uit een besloten ruimte (confined space training)’ en ‘Communicatie en portofoongebruik’ gevolgd. 

Aangezien de teamcoördinator de meeste verantwoordelijkheid draagt, heeft hij of zij nog extra cursussen gevolgd:

  • VCA Vol (voor leidinggevenden)

  • Rijksdiploma Hoofdbrandwacht (Manschappen B).

Service van De Groot Brandwachten

Wil u graag onze professionals inhuren? Dan kunt u ons 24/7 bereiken via 078 - 645 2257 of ons e-mailen naar info@degrootbrandwachten.nl. We helpen u graag. 


Ervaring van anderen!

Wij zorgen voor veiligheid binnen iedere besloten ruimte. Lees hier meer over de ervaringen van hen die u voorgingen!

De Groot Brandwachten staat paraat voor geplande inspectie van systemen, maar kan ook binnen 2 uur op locatie zijn als er een systeem bijvoorbeeld kapot vriest en erg snel gerepareerd moet worden.

Gemeente Rotterdam

Heeft u een confined space rescue team nodig?

Wilt u meer weten over hoe ons confined space rescue team u kan assisteren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om uw specifieke case te bespreken.

Contactgegevens

Telefoonnummer
078 - 645 2257
Wij reageren meestal:
Dezelfde werkdag

Deze website maakt gebruik van cookies

Door op “Alles toestaan” te klikken gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat voor het verbeteren van websitenavigatie, het analyseren van websitegebruik en om ons te helpen bij onze marketingprojecten