Nacontrole na brand

Na iedere brand essentieel

Nacontrole na brand

Het is één van de grootste rampen voor een ondernemer: brand. De schade is vaak groot en bedrijfsprocessen worden ernstig verstoord. Nadat de brandweer vertrekt, begint voor de ondernemer en verzekeraar de zware taak om de schade te inventariseren en om zo snel mogelijk actie te ondernemen om gevolgschade te beperken.

De nodige hulp na brand

Bescherm uw pand, ook na brand

Direct na de brand zijn er een groot aantal veiligheidsvraagstukken. Is de brand volledig uitgebrand? Kan het pand veilig achtergelaten worden of bestaat het risico op inbraak of plundering? De brandweer trekt zich na het blussen uiteraard terug om andere branden te blussen. Op dat moment helpen onze brandwachten u door het pand in de gaten te houden. Als onze brandwachten opmerken dat het vuur weer begint te smeulen, roepen ze de brandweer terug. 

24/7 bereikbaar

Altijd Rijksgediplomeerde brandwachten

We leveren in heel Nederland

Binnen 2 uur ter plaatse

Ook na brand in veilige handen

Rijksgediplomeerde specialisten

De brandwachten van De Groot Brandwachten worden vaak ingezet bij de nacontrole na brand, waardoor zij zich echte specialisten mogen noemen. Hierdoor kunnen we een doelmatige inzet garanderen om u de eerste uren na een brand volledig te ontzorgen. Onze brandwachten zijn Rijksgediplomeerd en snel ter plaatse om u direct hulp na brand te verlenen. En dit kunnen we 24 uur per dag, 7 dagen per week door heel Nederland en Vlaanderen. 

Onze werkwijze

Nacontrole na brand

Bij grote of complexe branden is het voor de brandweer vaak niet mogelijk om alle vuurhaarden te bereiken. Vanaf afstand wordt de brand bestreden totdat het vuur en de rook is verdwenen, maar er kunnen smeulende resten achterblijven. Hierdoor is het goed mogelijk dat enkele uren later een vuurhaard weer oplaait. Om hier adequaat op te reageren zetten we hiervoor een team van minimaal twee brandwachten in. Deze brandwachten zijn uitgerust met onder andere onafhankelijke ademlucht, een warmtebeeldcamera (om temperatuursverandering te kunnen ontdekken voordat een vuurhaard volledig oplaait) en een koolmonoxide-meter. Ook brengen we indien gewenst een aantal kleine blusmiddelen mee, zoals schuimblussers.

Hulp na brand: patrouille tegen plunderaars

Beveiliging rondom uw pand

In veel gevallen kan een pand na brand niet meer afgesloten worden, omdat deuren geforceerd zijn of omdat zelfs volledige muren zijn omgevallen. Ook kan het wenselijk zijn om deuren open te laten staan om het pand door te luchten. Helaas is dit voor sommige ongenodigden een uitgelezen kans om waardevolle materialen weg te nemen. Gelukkig staan onze beveiligers, eventueel in combinatie met een hond, paraat om het terrein en pand te bewaken. Ook de beveiligers zijn 24/7 inzetbaar in heel Nederland.

Houd schade tot een minimum

Wij geven brand geen tweede kans

De brandwachten lopen tijdens hun nacontrole na brand continu rondes om eventuele veranderingen vroegtijdig waar te nemen voordat de brand extra schade kan aanrichten. Indien verantwoord zullen we kleine vuurhaarden zelf bestrijden met kleine blusmiddelen. Wanneer de brand te groot is of het te risicovol is om de vuurhaard te bereiken, wordt de brandweer direct teruggeroepen.

Nablussen door echte specialisten

Nacontrole na brand bij De Groot Brandwachten

Bij sommige branden blijft een vuur dagen of weken branden. Denk aan fosfor dat ontvlamt, een brandende vuilnisbelt of koffie die in vuur en vlam staat. In deze gevallen zal de brandweer blussen tot het vuur geneutraliseerd is, daarna neemt een team repressieve Rijksgediplomeerde brandwachten het over. Ook voor nablussen kunt u bij ons terecht. Op zoek naar brandwachten om nacontroles na een brand uit te voeren? Of zoekt u eerder beveiligers? Neem dan snel contact met ons op. We zijn 24/7 bereikbaar!

De ervaring van anderen!

Wij zorgen voor brandveiligheid op iedere locatie. Wij zijn een no-nonsense bedrijf waarmee u eerlijke en duidelijke afspraken maakt die altijd worden nagekomen.

De Groot Brandwachten staat paraat voor geplande inspectie van systemen, maar kan ook binnen 2 uur op locatie zijn als er een systeem bijvoorbeeld kapot vriest en erg snel gerepareerd moet worden.

Gemeente Rotterdam

Neem vrijblijvend contact op

Wilt u graag uw situatie bespreken? Of heeft u juist met spoed brandwachten nodig voor hulp na brand? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord en bespreken graag wat we voor u kunnen betekenen. We zijn 24/7 voor u bereikbaar.

Contactgegevens

Telefoonnummer
078 - 645 2257
Wij reageren meestal:
Dezelfde werkdag

Deze website maakt gebruik van cookies

Door op “Alles toestaan” te klikken gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat voor het verbeteren van websitenavigatie, het analyseren van websitegebruik en om ons te helpen bij onze marketingprojecten