Brandwacht in de staalindustrie

Industriële veiligheidsexperts

Brandwacht in de staalindustrie

Bent u op zoek naar een partner die de brandveiligheid van uw staalbedrijf onder controle houdt? Dan bent u bij De Groot Brandwachten aan het juiste adres. Onze Rijksgediplomeerde brandwachten zorgen voor brandveiligheid toezicht en nemen preventieve maatregelen.

Brandbare werkzaamheden vereisen toezicht

Veilig werken in de staalindustrie

In de staalindustrie wordt veel gewerkt met vuur en hitte. Dit omdat er veel las, snij en slijpbrandwerkzaamheden zijn. Zogenaamde werkzaamheden onder de noemer ‘heetwerk’, zoals las- of slijpwerkzaamheden, kunnen er, bij onvoorzichtigheid, voor zorgen dat er brand ontstaat. Zeker als er op plaatsen wordt gewerkt waar brandbare materialen in de buurt zijn. Verzekeraars eisen bij deze werkzaamheden de inzet van een brandwacht.

24/7 bereikbaar

Altijd Rijksgediplomeerde brandwachten

We leveren in heel Nederland

Binnen 2 uur ter plaatse

Bewaker van brandveiligheid

Hoe gaat een brandwacht in de staalindustrie te werk?

Schakelt u een brandwacht in voor brandveiligheid in de staalindustrie? Dan gaan wij als volgt te werk. Voor aanvang van het werk overleggen we met de monteurs hoe de werkzaamheden uitgevoerd worden en hoe dit zo veilig mogelijk kan gebeuren. Hierbij worden eventuele risico’s besproken en gecontroleerd. 

Tijdens de werkzaamheden blijft de brandwacht op de achtergrond, maar houdt wel continu toezicht op het werk. Als de brandwacht een onveilige situatie constateert handelt hij of zij hiernaar en onderbreekt hij of zij desnoods de werkzaamheden totdat het gevaar is opgelost. 

Onze brandwachten beschikken over specifieke apparatuur waarmee de controle op brandgevaarlijke situaties zo efficiënt wordt uitgevoerd. Zo kunnen ze met warmtebeeldcamera’s en gasdetectieapparatuur de ruimte controleren. 

Mocht er onverhoopt toch een brandje ontstaan zal de brandwacht proberen deze met een klein blusmiddel te doven.

Tijdelijke of vaste brandwacht?

Brandwachten voor projecten in staalindustrie

De Groot Brandwachten werkt op projectbasis. U kunt onze brandwachten dus inzetten voor diverse projecten. Hierbij kunt u geheel zelf bepalen wat de lengte van dit project is en hoeveel brandwachten u wilt inschakelen. Wij geven u hier uiteraard altijd een vrijblijvend advies voor. 

Bent u op zoek naar een brandwachten voor een doorlopende of lange klus? Dan kunt u ook bij ons terecht. Samen met u zoeken wij graag een passende oplossing. Ook voor klussen in de horeca, zorg, bouw en op tv- en filmlocaties kunnen wij u helpen.

Ervaring van anderen!

Wij zorgen voor brandveiligheid op iedere locatie. Wij zijn een no-nonsense bedrijf waarmee u eerlijke en duidelijke afspraken maakt die altijd worden nagekomen.

De Groot Brandwachten staat paraat voor geplande inspectie van systemen, maar kan ook binnen 2 uur op locatie zijn als er een systeem bijvoorbeeld kapot vriest en erg snel gerepareerd moet worden.

Gemeente Rotterdam

Neem contact met ons op

Heeft u vragen over hoe wij u kunnen helpen binnen uw bedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op. We kijken graag met u mee naar uw situatie!

Contactgegevens

Telefoonnummer
078 - 645 2257
Wij reageren meestal:
Dezelfde werkdag

Deze website maakt gebruik van cookies

Door op “Alles toestaan” te klikken gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat voor het verbeteren van websitenavigatie, het analyseren van websitegebruik en om ons te helpen bij onze marketingprojecten