Rijksgediplomeerde brandwachten

Rijksgediplomeerde brandwachten binnen 2 uur op locatie

Rijksgediplomeerde brandwachten

Gasblusinstallaties worden vaak geïnstalleerd in grote loodsen waar gevaarlijke stoffen worden opgeslagen, maar worden ook gebruikt om serverruimtes of bibliotheken vol oude boeken mee te beveiligen tegen brand. De Groot Brandwachten heeft jarenlange ervaring met brandwachten inzetten terwijl er wordt gewerkt aan een gasblusinstallatie. Daarnaast hebben we ook ervaring met het gas op een veilige manier uit een ruimte te verwijderen nadat een alarm is afgegaan.

Op zoek naar brandwachten voor een klus met een gasblusinstallatie? Neem contact met ons op!

Brandbare of bijzondere producten beveiligen tegen brand

In bepaalde omgevingen is het verschrikkelijk als er brand uitbreekt. Denk maar aan een bibliotheek vol eeuwenoude boeken. Of een hal waar deodorant wordt opgeslagen - een opslag van gevaarlijke stoffen kan bij brand voor een gigantische ontploffing zorgen. Om deze ruimtes te beveiligen, kan water als blusmiddel niet voldoende zijn of erg veel schade opleveren. Als er bijvoorbeeld met water geblust wordt in een bibliotheek, is dit funest voor de oude manuscripten. 

Daarom wordt er in bepaalde gevallen gekozen voor een andere soort brandinstallatie. Een schuimblusinstallatie is een mogelijkheid, maar het schuim is nadelig voor producten zoals servers en boeken. Ook in een hal waar deodorant wordt opgeslagen, zorgt het voor veel werk: al het schuim moet immers worden opgeruimd. Om die reden wordt vaak gekozen om een gasblusinstallatie te installeren. Hiermee wordt de ruimte gevuld met CO2-gas zodra een alarm wordt getriggerd, bijvoorbeeld bij een beginnende brand. De CO2 neemt de zuurstof rond de brandhaard weg. 


24/7 bereikbaar

Altijd Rijksgediplomeerde brandwachten

We leveren in heel Nederland

Binnen 2 uur ter plaatse

Preventief patrouilleren bij installatie of reparatie

Zo’n gasblusinstallatie moet natuurlijk op een veilige manier worden geïnstalleerd. CO2-gas is immers dodelijk. Onze brandwachten hebben ervaring met patrouilleren tijdens de installatie en kunnen werken met ademlucht. Ook kunnen onze brandwachten worden ingezet tijdens het onderhoud en keuring.

Gas veilig afvoeren na brand

Als er een brand uitbreekt, zal de installatie snel de ruimte vullen met CO2-gas. Maar om daarna de ruimte weer betreedbaar te maken, moet dit uiterst gevaarlijke gas op een veilige manier uit de ruimte worden geleid. In de ruimte is door het CO2-gas immers geen zuurstof meer aanwezig. 

Om dit gas veilig weg te pompen, is ervaring nodig. Ook is het belangrijk dat de brandwachten die dit klusje oppakken, de juiste beveiliging dragen en van ademlucht voorzien zijn als ze de ruimte betreden. Wij weten hoe we deze ruimtes op een veilige en correcte manier moeten ventileren, zonder dat het CO2-gas bijvoorbeeld in een naburige woning wordt gepompt. Uiteraard doen we ook meerdere vrijgavemetingen van gassen.

Brandwachten met ervaring bij De Groot Brandwachten

Wij werken met verschillende rijksgediplomeerde brandwachten die jaren ervaring hebben met het patrouilleren bij de plaatsing van gasblusinstallaties en het ventileren van ruimtes na een brand.

De ervaring van anderen!

Wij kunnen u uiteraard alles vertellen over onze brandwachten, maar hoe zien onze klanten ons?

De Groot Brandwachten staat paraat voor geplande inspectie van systemen, maar kan ook binnen 2 uur op locatie zijn als er een systeem bijvoorbeeld kapot vriest en erg snel gerepareerd moet worden.

Henk Mulder - Rijksgediplomeerd Brandwacht

Neem contact met ons op

Heeft u brandwachten nodig? Neem dan gerust vrijblijvend contact op om uw situatie te bespreken.

Contactgegevens

Telefoonnummer
078 - 645 2257
Wij reageren meestal:
Dezelfde werkdag

Deze website maakt gebruik van cookies

Door op “Alles toestaan” te klikken gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat voor het verbeteren van websitenavigatie, het analyseren van websitegebruik en om ons te helpen bij onze marketingprojecten