EHBO op evenementen

De Groot Brandwachten - EHBO dienst op maat

EHBO op evenementen

Een gecertificeerd EHBO-team is essentieel tijdens evenementen. Van het behandelen van verwondingen tot het uitvoeren van levensreddende handelingen: de EHBO’ers van De Groot Brandwachten zijn in het bezit van diverse belangrijke certificaten en waarborgen het welzijn van uw bezoekers. Meer weten? Neem contact met ons op.

 • Een op maat gemaakt EHBO-team
 • Alle nodige certificaten op zak
 • Geen verborgen kosten
 • Alles voor u geregeld

Juridische aansprakelijkheid dekken

Waarom is een EHBO’er inhuren belangrijk?

Evenementen zijn er natuurlijk voor vermaak, maar er kan ook van alles misgaan. Denk hierbij aan festivalgasten die onwel worden of deelnemers van een sportevenement die verwondingen oplopen. Een goed EHBO-team maakt op zulke momenten het verschil. Het hebben van een EHBO'er bij het evenement is niet alleen belangrijk voor de veiligheid – het toont ook betrokkenheid bij de veiligheid en het welzijn van deelnemers.

Waarom u kiest voor EHBO'ers bij De Groot Brandwachten

24/7 bereikbaar

Gecertificeerde EHBO'ers

Leveren in heel Nederland

Geen verborgen kosten

Aan alle eisen voldoen

Een EHBO’er is vaak geen optie maar een must

In geval van een rechtszaak of juridisch geschil kan dit aantonen dat redelijke voorzorgsmaatregelen zijn genomen om medische noodsituaties aan te pakken. Veel landen en regio's hebben voorschriften die van evenementorganisatoren vereisen dat ze passend medisch personeel ter plaatse hebben, afhankelijk van de omvang en aard van het evenement. Het niet naleven van deze voorschriften kan juridische gevolgen hebben. Bij De Groot Brandwachten kunt u rekenen op EHBO’ers die zijn uitgerust met alle benodigde certificaten.

Eerste Hulp bij Ongevallen en Verwondingen

Tijdens evenementen kunnen verwondingen voorkomen. Het hebben van een EHBO'er ter plaatse zorgt ervoor dat er directe zorg kan worden verleend aan de gewonde persoon. Dit kan helpen om hun toestand te stabiliseren en voorkomen dat de situatie verergert.

Daarnaast kan een getrainde EHBO'er snel de ernst van een letsel of medische aandoening beoordelen, waardevolle informatie verschaffen aan zowel de gewonde persoon als de evenementorganisatoren. Deze beoordeling kan helpen bepalen of verdere medische aandacht of evacuatie nodig is.

Getrainde EHBO'ers zijn bedreven in het verlenen van initiële medische zorg en kunnen helpen om de kloof te overbruggen tussen het optreden van een blessure en de aankomst van professioneel medisch personeel, zoals ambulancepersoneel of artsen.

Expertise op het gebied van EHBO

De EHBO’ers van De Groot Brandwachten

Onze EHBO'ers zijn uitgerust met de kennis en vaardigheden om basis levensreddende technieken uit te voeren, zoals reanimatie (CPR), wondverzorging en het gebruik van automatische externe defibrillatoren (AED's). Hun handelingen kunnen aanzienlijk bijdragen aan de overlevingskansen in kritieke situaties.

Onze EHBO’ers zijn uitgerust met opvallende en herkenbare kledij, waardoor bezoekers hen direct herkennen in het geval van nood. Dit kan tevens helpen om omstanders te kalmeren.

 

Veel gestelde vragen van anderen

Een EHBO'er op evenementen vervult een cruciale rol in de veiligheid van de aanwezigen. Allereerst staat hij of zij paraat om snel en effectief eerste hulp te bieden bij ongelukken of medische noodgevallen. Dit kan variëren van het verzorgen van kleine verwondingen tot het verlenen van levensreddende handelingen zoals reanimatie.

Daarnaast heeft een EHBO'er een preventieve functie door potentiële risico's te identificeren en proactief in te grijpen om ongevallen te voorkomen. Bij grotere evenementen waar veel mensen samenkomen, is het essentieel dat de EHBO'er in staat is om kalm en doeltreffend te handelen, coördineren met andere hulpdiensten en indien nodig adequaat doorverwijzen naar professionele medische zorg. Kortom, de EHBO'ers van De Groot Brandwachten dragen bij aan een veilig, gezond en vooral leuk evenement!

EHBO'ers worden veelal ingezet op evenementen om eerste hulp te bieden bij medische noodgevallen en ongelukken. Denk hierbij aan festivals, sportevenementen, feesten en beurzen. Ze zijn essentieel om snel en effectief te reageren op verwondingen of gezondheidsproblemen die zich tijdens een evenement kunnen voordoen. Of het nu gaat om kleine blessures, incidenten met drank en/of drugs of ernstige noodsituaties: onze EHBO'ers zijn getraind om adequaat te handelen. Hun aanwezigheid draagt bij aan de algemene veiligheid van de deelnemers van uw evenement, waarbij ze niet alleen medische hulp bieden, maar ook een geruststellende aanwezigheid vormen.

Het verschil tussen een EHBO'er (Eerste Hulp Bij Ongevallen) en een BHV'er (Bedrijfshulpverlener) ligt voornamelijk in hun taken en de scope van hun training. Een EHBO'er is getraind om eerste hulp te verlenen bij ongevallen, zowel op alledaagse locaties als bij evenementen, met de nadruk op medische hulpverlening.

Een BHV'er daarentegen heeft een rol binnen een specifieke organisatie. Naast medische hulpverlening heeft een BHV'er training gekregen op het gebied van brandbestrijding, ontruiming en communicatie tijdens calamiteiten. BHV'ers zijn specifiek opgeleid om in noodsituaties binnen een bedrijf of organisatie te handelen, terwijl EHBO'ers zich meer richten op het bieden van eerste hulp bij individuele ongevallen. Beide functies dragen bij aan een veiligere omgeving, maar hun focus en taken verschillen.

Bij De Groot Brandwachten garanderen we dat onze EHBO'ers beschikken over de juiste certificaten voor uw evenement. We stellen nauwkeurig een team samen met de juiste expertise. In ons netwerk bevinden zich EHBO'ers met de volgende certificaten:

 • EHBO (veel van hoogte en elektriciteit ongevallen en giftige stoffen ongevallen horen hier al bij)
 • Kinder EHBO
 • Acute zorg bij vuurwerkincidenten
 • Wandelletsel
 • EHBDD (drank en drugs)
 • AZADI (uitgebreide drank en drugs met zuurstof toediening)
 • EHBO bij sportongevallen
 • EHBO bij waterongevallen
 • EHBO in en om het huis
 • Stop de Bloeding
 • BHV
 • BLS
 • PBLS
 • Evenementenhulpverlener Cat. 1
 • Evenementenhulpverlener Cat. 2
 • Evenementenhulpverlener Cat. 3
 • EHBO outdoor
 • Instructeurs voor alle opleidingen
 • Lotus
 • Drama acteurs

Wilt u graag een EHBO'er inhuren?

Bent u op zoek naar een EHBO'er? Neem dan gerust contact op, dan kijken we vrijblijvend mee naar uw situatie.

Contactgegevens

Telefoonnummer
078 - 645 2257
Wij reageren meestal:
Dezelfde werkdag

Deze website maakt gebruik van cookies

Door op “Alles toestaan” te klikken gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat voor het verbeteren van websitenavigatie, het analyseren van websitegebruik en om ons te helpen bij onze marketingprojecten