Brandveiligheid op TV- en Filmlocaties

Houdt special effects onder controle

Brandveiligheid op TV- en Filmlocaties

Wanneer u op uw tv- of film locatie of in uw theater vuur of rook gebruikt, is het verplicht om een brandwacht op locatie te hebben. Bij De Groot Brandwachten hebben we jaren ervaring met brandwachten inzetten voor toneel, tv- en filmlocaties. Neem snel contact met ons op om een aanvraag te doen. 

U kunt ons 24/7 bereiken op het nummer 078 - 645 2257 of e-mailen op info@degrootbrandwachten.nl.

Deskundig toezicht

Uitschakeling van brandmeldinstallatie of sprinklerinstallatie

Het kan voorkomen het noodzakelijk is om (een deel van) de brandmeld- of sprinklerinstallatie tijdens een show uit te schakelen. Bijvoorbeeld omdat u vuurwerk of rookeffecten gebruikt in de show. In deze situatie is het nodig om continu toezicht te houden zodat alles veilig blijft. Dit wordt dan ook door de verzekering gevraagd. Voor toezicht en controle bij rook of vuur tijdens een show kunt u De Groot Brandwachten inschakelen. Op deze manier loopt de veiligheid van de acteurs en medewerkers én die van het gebouw geen gevaar.

24/7 bereikbaar

Altijd Rijksgediplomeerde brandwachten

We leveren in heel Nederland

Binnen 2 uur ter plaatse

Geen onnodige risico's

Het gebruik van vuur controleren

Voor een extra wauw-effect kan tijdens een tv show of op een filmlocatie vuur of rook gebruikt worden. U wilt natuurlijk niet dat hierbij gewonden vallen of dat er een brand ontstaat. Daarom is het goed om het vuur aan te laten steken door pyrotechnici en te laten controleren en te laten doven door een van onze Rijksgediplomeerde brandwachten. Dit gebeurt op een veilige manier, waardoor er geen gevaarlijke situatie zal ontstaan. 

Terug naar de roots

De theaterwacht

Wist u dat het vak brandwacht ooit is begonnen in het theater? Vroeger, voordat we elektriciteit hadden, werd er in de theaters gewerkt met kaarsen. Om dit allemaal in goede banen te leiden, werden er vroeger al brandwachten, toen nog theaterwachten genoemd, ingezet. Zij controleerden de omgeving voor de show op brandveiligheid en hielden de omgeving tijdens de show in de gaten. 

Zo zijn wij bijvoorbeeld de theaterwacht bij One de musical. Hier houden we toezicht omdat de brandmeldinstallatie wordt uitgeschakeld vanwege het gebruik van rook (om de stralen van de lampen zichtbaar te maken). Daarnaast zijn we deel van het BHV-team en voeren we de EHBO-taak uit.

Ervaren brandwachten

Brandveiligheid op de filmset - Binnen

Het kan voorkomen dat er tijdens een indoor-filmopname gebruikt wordt gemaakt van een rookmachine, vuurwerk, of andere attributen waardoor de brandmeldcentrale (BMC) tijdelijk uitgeschakeld moet worden. Op zo’n moment is het belangrijk dat de brandveiligheid wel gehandhaafd blijft. De Groot Brandwachten heeft ervaring met deze situaties en kan u een brandwacht leveren gedurende de periode dat de brandmeldcentrale uitgeschakeld is. Op deze manier loopt de veiligheid van de acteurs en medewerkers én die van het gebouw geen gevaar.

Ervaring van anderen!

Meer dan 1000+ tevreden klanten gingen u voor.

De Groot Brandwachten staat paraat voor geplande inspectie van systemen, maar kan ook binnen 2 uur op locatie zijn als er een systeem bijvoorbeeld kapot vriest en erg snel gerepareerd moet worden.

Gemeente Rotterdam

Het monitoren van open vuur

Brandveiligheid op de filmset - Buiten

Ook bij outdoor-filmopnames kan de assistentie van een brandwacht zeer nodig zijn, bijvoorbeeld als er open vuur wordt gebruikt. In dat geval zullen wij op strategische plaatsen toezicht houden. De brandwacht is preventief aanwezig en houdt continu de directe omgeving in de gaten. Hierbij wordt gemonitord of er gevaar voor brand ontstaat. Ook worden voorzorgsmaatregelen genomen om te voorkomen dat personen zich kunnen verwonden.

Brandwachten in de spotlights

Figuratie

Heeft de brandweer een rol in uw productie en dient de inzet waarheidsgetrouw uitgevoerd te worden? Veel van onze medewerkers dromen stiekem al lange tijd van een filmcarrière, dus wij doen graag mee! We hebben de beschikking over moderne materialen zoals de zandkleurige bluspakken die vandaag de dag door brandweerkorpsen in het hele land gedragen worden. Ook kunnen wij zorg dragen voor alle andere benodigdheden zoals voertuigen, slangen en andere attributen. Wij denken graag met u mee zodat het een kloppend plaatje wordt.

Neem contact met ons op

Wilt u weten wat we voor uw TV- en Filmlocatie kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op, we staan u graag te woord.

Contactgegevens

Telefoonnummer
078 - 645 2257
Wij reageren meestal:
Dezelfde werkdag

Deze website maakt gebruik van cookies

Door op “Alles toestaan” te klikken gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat voor het verbeteren van websitenavigatie, het analyseren van websitegebruik en om ons te helpen bij onze marketingprojecten