Brandpreventie

Zorg ervoor dat uw brandpreventie op orde is

Brandpreventie

Brandpreventie is noodzakelijk voor bedrijven. U wilt natuurlijk dat iedereen veilig kan werken. Daarnaast is het ook nog eens wettelijk verplicht om in elk bedrijfspand, van kantoor tot fabriekshal, vluchtroutes aan te duiden en brandpreventiemiddelen te installeren.

Besluit Bouwwerken Leefomgeving

Welke stappen kunnen bedrijven zetten qua brandpreventie?

In het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl, vervangt het Bouwbesluit 2012) staan  voorwaarden over het aantal rookmelders, alarmen, sprinklersystemen en droge blusleidingen die moeten worden opgehangen om een brand te voorkomen. Ook het aantal verplichte vluchtroutes en de regelgeving over het controleren en testen van deze brandpreventie producten is hierin vastgelegd. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de wet- en regelgeving om de kans op brand te voorkomen.

24/7 bereikbaar

Rijksgediplomeerde brandwachten

Snel ter plaatse

Brandveiligheid gewaarborgd

Zorg ervoor dat uw brandpreventie op orde is

Brandpreventie bedrijven

Voor bedrijven is brandpreventie noodzakelijk. U wilt natuurlijk dat iedereen veilig kan werken. Daarnaast is het ook nog eens wettelijk verplicht om in elk bedrijfspand, van kantoor tot fabriekshal, vluchtroutes aan te duiden en brandpreventiemiddelen te installeren. Heeft u tijdens het installeren van middelen ter brandpreventie toezicht nodig? De Groot Brandwachten staat voor u klaar.

Specialist brandpreventie

Onze Rijksgediplomeerde brandwachten weten van aanpakken

Als brandpreventiemaatregel bij een storing of onderhoud van de brandmeldinstallatie, heeft elk bedrijf brandwachten nodig. De brandwachten van De Groot Brandwachten zijn Rijksgediplomeerd en zijn dus erkend door gemeenten en verzekeraars. Onze brandwachten zijn opgeleid door de brandweer en weten welke stappen moeten worden gezet als het aankomt op brandpreventie, brandbestrijding en brandveiligheid. Het overgrote deel van onze brandwachten zijn ook actief als vrijwilligers bij brandweerkorpsen. 

Wees u bewust van de wetgeving

Brandpreventie bij werk met gevaarlijke stoffen

Als uw bedrijf werkt met gevaarlijke stoffen, is het belangrijk om deze volgens de wetgeving (Bbl) op te slaan zodat er niets mis kan gaan. Zorg ervoor dat iedereen die met deze stoffen omgaat, weet hoe hij of zij ermee moet werken. Zo worden branden voorkomen en kan de brandveiligheid bij bedrijven gewaarborgd worden. Onze brandwachten kunnen u en uw bedrijf inlichten over de manier van werken met gevaarlijke stoffen.

De ervaring van anderen!

Wij vertellen u graag meer over onze brandpreventie, maar hoe zien onze klanten ons? Lees wat zij over ons vertellen.

De Groot Brandwachten staat paraat voor geplande inspectie van systemen, maar kan ook binnen 2 uur op locatie zijn als er een systeem bijvoorbeeld kapot vriest en erg snel gerepareerd moet worden.

Henk Mulder - Rijksgediplomeerd Brandwacht

De Groot Brandwachten helpt met uw brandpreventie

Brandwachten bij werkzaamheden aan het BMI

Uiteraard kan het gebeuren dat een brandmeldinstallatie (BMI), zoals de rookmelders, alarmen of het sprinklersysteem niet functioneert, bijvoorbeeld door een storing of onderhoud aan het systeem. Tot zo’n systeem weer werkzaam is, bent u verplicht (door de brandweer, gemeente en de verzekeringen) om één of meerdere Rijksgediplomeerde brandwachten in te huren die als het ware de functie van de brandmeldinstallatie overnemen. U wilt immers niet dat er een brand uitbreekt terwijl een BMI het niet doet. De brandwachten van De Groot Brandwachten zijn gecertificeerd en kunnen uw en uw werknemers veiligheid waarborgen.

Wilt u contact opnemen?

Wilt u de zaken rondom uw bedrijfspand brandveiligheid bespreken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Contactgegevens

Telefoonnummer
078 - 645 2257
Wij reageren meestal:
Dezelfde werkdag

Deze website maakt gebruik van cookies

Door op “Alles toestaan” te klikken gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat voor het verbeteren van websitenavigatie, het analyseren van websitegebruik en om ons te helpen bij onze marketingprojecten