Brandwachten op de bouwplaats

De bouw

Brandwachten op de bouwplaats

Bent u op zoek naar een brandwacht voor op de bouwplaats? Dan bent u bij De Groot Brandwachten aan het juiste adres. Onze rijksgediplomeerde brandwachten zorgen voor een (brand)veilige situatie op het werk. Niet alleen voor brandbeveiliging maar ook voor algemene arbeidsveiligheid kunt u ons inschakelen. 


Een spin in het web

Bouw brandveiligheid

Brandwachten worden in de bouw ingezet voor diverse werkzaamheden. Zo kan het zijn dat er bijvoorbeeld gelast of geslepen wordt, of er wordt gewerkt met tanks waar brandstof in zit. Wanneer deze brandgevoelige werkzaamheden plaatsvinden, controleert onze brandwacht of de werkomgeving veilig is.

24/7 bereikbaar

Altijd Rijksgediplomeerde brandwachten

We leveren in heel Nederland

Binnen 2 uur ter plaatse

Brandveiligheid op nummer 1

Preventief en waakzaam aanwezig

Wanneer een brandwacht op de bouw wordt ingeschakeld, zal deze vooral preventief controleren of alles veilig is. Ook worden voorzorgsmaatregelen genomen om te voorkomen dat personen zich kunnen verwonden. Een brandwacht controleert ook veiligheidsvoorzieningen, zoals de vluchtroute. Daarnaast waakt de brandwacht wanneer de werkzaamheden uitgevoerd worden en grijpt hij of zij in als het niet meer veilig is. 

De Rijksgediplomeerde brandwachten van De Groot Brandwachten houden zich preventief bijvoorbeeld bezig met het uitvoeren van gasmetingen. Zo weten ze zeker dat de omgeving veilig is wanneer de mogelijkheid bestaat dat er concentraties met gevaarlijke gassen of dampen kan ontstaan. Ze gebruiken specifieke apparatuur om de controle op brandgevaarlijke situaties zo efficiënt mogelijk uit te voeren. Hierbij kunt u denken aan diverse middelen, zoals warmtebeeldcamera’s en gasdetectieapparatuur.

Brandgevaar krijgt geen kans

Doorbreking van compartimentscheiding

Tijdens de bouw wordt een gebouw voorzien van een compartimentscheidingen om een snelle brandverspreiding te voorkomen. De eisen voor deze scheidingen zijn wettelijk vastgelegd in het bouwbesluit: de WBDBO. Het kan tijdens onderhoudswerkzaamheden voorkomen dat deze brandwerende scheidingen worden doorbroken. Hierdoor voldoet het het pand (tijdelijk) niet meer aan het bouwbesluit. Op basis van gelijkwaardigheidsmaatregelen (dit is wettelijk zo bepaald) kan er voor gekozen worden om één of meerdere brandwachten in te zetten. Deze zullen het brandgevaar minimaliseren.

Gecertificeerde brandwachten

Algemene arbeidsveiligheid

Naast de brandveiligheid worden onze brandwachten ook regelmatig ingezet om de algemene arbeidsveiligheid (VCA) te controleren. We zorgen ervoor dat de Rijksgediplomeerde brandwachten die we op uw bouwplaats inzetten, ook in bezit zijn van minimaal VCA Basis.

Op de bouw is het belangrijk om veilig te werken. Voor een project wordt uitgevoerd, checkt de brandwacht of de situatie veilig is. Ook tijdens de werkzaamheden zal de brandwacht de situatie blijven checken en ingrijpen wanneer het niet veilig blijkt te zijn. 

De ervaring van anderen!

Wij zorgen voor brandveiligheid op iedere locatie. U kunt van ons altijd een eerlijke en duidelijke werkwijze verwachten.

De Groot Brandwachten staat paraat voor geplande inspectie van systemen, maar kan ook binnen 2 uur op locatie zijn als er een systeem bijvoorbeeld kapot vriest en erg snel gerepareerd moet worden.

Gemeente Rotterdam

Neem contact met ons op

Wilt u graag uw situatie bespreken? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord en bespreken graag wat we voor u kunnen betekenen.

Contactgegevens

Telefoonnummer
078 - 645 2257
Wij reageren meestal:
Dezelfde werkdag

Deze website maakt gebruik van cookies

Door op “Alles toestaan” te klikken gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat voor het verbeteren van websitenavigatie, het analyseren van websitegebruik en om ons te helpen bij onze marketingprojecten