First Responder Brandwachten

Als eerste ter plaatse

First Responder Brandwachten

First Responder Teams, zoals De Groot Brandwachten levert, zijn compacte en slagvaardige teams die de interne hulpverlening bij bedrijven verzorgen. Door de inzet van getrainde brandwachten in combinatie met hoogwaardige materialen zijn onze teams in staat om accuraat in te grijpen in geval van calamiteiten zoals brand, (medische) hulpverlening of evacuatie totdat de reguliere hulpdiensten ter plaatse zijn. 

Bent u nú op zoek naar een First Responder Team? Bel ons op 078 - 645 2257. We bespreken graag wat we voor u kunnen betekenen. 

Direct in actie

Waarom kiezen voor een First Responder Team?

In fabrieksomgevingen blijkt vaak dat een reguliere bedrijfshulpverlening-organisatie niet volledig voorziet in de veiligheidsbehoefte. De opleiding is erg beperkt en de beschikbare materialen zijn vaak niet toereikend voor het bestrijden van een industriële calamiteit. Ook zijn BHV’ers vaak niet opgeleid om met onafhankelijke adembescherming te mogen werken, dus zodoende kunnen deze niet optreden in een omgeving waar rook aanwezig is. First Responders weten adequaat actie te ondernemen in gevaarlijke situaties.

24/7 bereikbaar

Altijd Rijksgediplomeerde brandwachten

We leveren in heel Nederland

Binnen 2 uur ter plaatse

Brandwachten staan voor u klaar

Een First Responder Team of Bedrijfsbrandweer?

Tot voor kort was het alternatief om een bedrijfsbrandweer-organisatie in te zetten. Dit team bestaat uit 6 brandweermensen en hebben een volledig bepakt brandweervoertuig ter beschikking. In sommige risicovolle situaties is een dergelijke inzet noodzakelijk, echter in veel gevallen is dit onnodig en een te zwaar middel voor de aanwezige risico’s.

First Responder brandwachten kunnen beschouwd worden als een ‘hulpverleningsteam op maat’ en worden geclassificeerd tussen de BHV-organisatie en de bedrijfsbrandweer. De teamgrootte en materialen worden afgestemd op de mogelijke werkzaamheden die het team moet uitvoeren. Dit wordt in nauw overleg bepaald met de veiligheidskundige van het bedrijf.

Wat kunt u verwachten van een First Responder Team?

Hiernaast leest u een aantal zaken die een First Responder Team van De Groot Brandwachten typeert.

De inzet van First Responder Teams (voluit: First Responders Bedrijfsnoodorganisatie, FiRe bno)  wordt erkend door het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV), Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) en de Stichting Calamiteitenbeheersing in Bedrijven en Organisaties (CaBo).

  • Er wordt altijd gewerkt in beschermende brandweerkleding;

  • De teamleden zijn allemaal opgeleid tot Rijksgediplomeerd brandwacht (brandweerman/vrouw);

  • De teamleden zijn goed getraind voor hun taak;

  • Het team heeft de beschikking over onafhankelijke ademlucht;

  • Er wordt geconformeerd aan de aanwezige veiligheidsvoorzieningen op uw terrein;

  • Waar nodig kunnen aanvullende materialen door ons geleverd worden;

  • Inzetprocedures worden afgestemd op uw bedrijfsspecifieke situatie.

Rijksgediplomeerde brandwachten in een First Responder Team

Er zijn speciale lesprogramma’s opgesteld voor de scholing van First Responders. De Groot Brandwachten zet echter Rijksgediplomeerde brandwachten in voor deze taak, zodat de teams werken met de efficiëntie van een First Responder-organisatie, maar met het kennisniveau van een bedrijfsbrandweer.

De First Responder brandwachten opereren kleinschalig en zijn bedoeld voor een snelle eerste inzet. De focus ligt op het voorkomen van escalatie van het incident en een snelle redding van personen. De grenzen van de inzet moeten daarom ook erkend worden. 

Wat doet een First Responder Team niet?

De bestrijding van grote branden, complexe reddingen en ongevallen met gevaarlijke stoffen worden niet uitgevoerd door First Responders. Voor deze incidentscenario’s dient een bedrijfsbrandweer-organisatie met bijbehorend materieel ingezet te worden. Uiteraard kunnen wij hier ook in voorzien. Wij adviseren u graag over de afweging tussen deze twee organisatievormen.

De ervaring van anderen!

Wij zorgen voor First Responders voor allerlei organisaties. Wij zijn een no-nonsense bedrijf waarmee je eerlijke en duidelijke afspraken maakt die altijd worden nagekomen.

De Groot Brandwachten staat paraat voor geplande inspectie van systemen, maar kan ook binnen 2 uur op locatie zijn als er een systeem bijvoorbeeld kapot vriest en erg snel gerepareerd moet worden.

Gemeente Rotterdam

Heeft u ook een First Responder Team nodig?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We bespreken graag grondig hoe wij u het best van dienst kunnen zijn.

Contactgegevens

Telefoonnummer
078 - 645 2257
Wij reageren meestal:
Dezelfde werkdag

Deze website maakt gebruik van cookies

Door op “Alles toestaan” te klikken gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat voor het verbeteren van websitenavigatie, het analyseren van websitegebruik en om ons te helpen bij onze marketingprojecten