Salaris van een brandwacht

Wat is het salaris van een brandwacht?

Salaris van een brandwacht

Denk je eraan om een opleiding tot industrieel of Rijksgediplomeerd brandwacht te volgen? Dan wil je uiteraard weten hoeveel salaris je als brandwacht kunt verwachten. Veel bedrijven die waarbij brandwachten als zzp’ers gaan werken zijn hier heerlijk vaag over en schermen met dingen zoals ‘elke klus is anders’ en dat klopt ook. Maar in deze blog halen wij wat van het ‘mysterie’ weg.

Hoeveel verdient een brandwacht?

Als je als zzp brandwacht aan de slag gaat bij De Groot Brandwachten (het bedrijf achter werkenalsbrandwacht.nl) verdien je marktconform. Dat betekent: je verdient als Rijkgediplomeerde brandwacht tussen de € 25,- en € 30,- per uur, afhankelijk van de klus.

Let op: dit is het salaris van een Rijksgediplomeerde brandwacht. Een industriële brandwacht heeft geen opleiding gevolgd bij de brandweer. Een Rijksgediplomeerde brandwacht heeft dus wel veel praktijkervaring door een tijdje mee te werken bij de brandweer. Door deze uitgebreide praktijkervaring mogen Rijksgediplomeerde brandwachten veel meer klussen aannemen én worden ze een stuk beter betaald dan industriële brandwachten. Bij De Groot Brandwachten werken we enkel met zzp’ers die hun Rijksdiploma kunnen laten zien. Benieuwd naar de concrete verschillen tussen een industriële en Rijksgediplomeerde brandwacht? Lees dan onze blog ‘Brandwacht opleiding’.

Hoe kun je meer verdienen als brandwacht?

Als je al als industriële brandwacht werkt, kun je er uiteraard voor kiezen om ook de opleiding tot Rijksgediplomeerde brandwacht te volgen. Zo kun je een hoger uurtarief vragen aan je klanten. Maar hierdoor kun je ook andere klussen aannemen/ toegewezen krijgen.

Ook als Rijksgediplomeerde brandwacht kun je diploma’s voor extra specialisaties behalen, om meer opdrachten te kunnen aannemen. Zo kun je je specialiseren als:

  • Bevelvoerder
  • Manschap bedrijfsbrandweer
  • Bevelvoerder bedrijfsbrandweer
  • Hoofdbrandwacht
  • Onderbrandmeester
  • Brandmeester

Ook kun je specialisme-rijksdiploma’s behalen om bijvoorbeeld een groot of klein voertuig te mogen bedienen, te mogen werken als duiker, oefenleider, instructeur en meer.

Met extra opleidingen en specifieke talenten kun je voor bepaalde klussen meer verantwoordelijkheden krijgen en dus beter worden betaald. Alleen maar fijn, toch?

Ben je al een Rijksgediplomeerde brandwacht en zoek je extra opdrachten? Vul dan het formulier op onze website in! Wij hebben verschillende vacatures voor brandwachten open staan.

Deze website maakt gebruik van cookies

Door op “Alles toestaan” te klikken gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat voor het verbeteren van websitenavigatie, het analyseren van websitegebruik en om ons te helpen bij onze marketingprojecten