ZZP Brandwacht

Werken als brandwacht als zzp: hoe werkt het?

ZZP Brandwacht

De meeste brandwachten werken als zzp’er, zij het zzp’er die zelf op zoek gaat naar klussen, of als zzp’er die ‘vast’ samenwerkt met één of meerdere partijen - zoals bijvoorbeeld De Groot Brandwachten. Omdat je werkt als zzp brandwacht, kun je dus zelf kiezen welke klussen je aanneemt. Er zijn natuurlijk ook brandwachten die vast in dienst zijn bij een bedrijf.

Hoe word je brandwacht (zzp)?

Om te werken als zzp brandwacht, is het belangrijk dat je kennis hebt van brandpreventie en brandbestrijding, zodat je weet wat je moet doen in een scala van situaties.

Om industrieel brandwacht te worden, moet je enkele opleidingen volgen. Zo is het belangrijk dat je een VCA-diploma haalt en je diploma’s voor kleine blusmiddelen, gasmeten en buitenwacht/mangatwacht. Als je dit allemaal hebt gehaald, kun je aan de slag als Industrieel Brandwacht.

Er zijn ook opdrachtgevers die enkel werken met Rijksgediplomeerde brandwachten. Dit houdt in dat je moet kunnen aantonen dat je praktijkervaring hebt bij een brandweerkorps en daar tijdens een periode opgeleid bent. Hierdoor heb je dus veel praktijkervaring met brandbestrijding, incidenten met gevaarlijke stoffen en hulpverlening. Rijksgediplomeerde brandwachten kunnen uiteraard een hoger tarief voor hun diensten vragen. Daarvoor moeten Rijksgediplomeerde brandwachten zich wel regelmatig opnieuw laten keuren. Voor sommige klussen worden zelfs enkel Repressieve Rijksgediplomeerde brandwachten ingezet; dit zijn brandwachten die nog steeds werken of vrijwilliger zijn bij een brandweerkorps, wekelijks opleiding volgen én medisch gecheckt worden. Uiteraard kunnen zij een nog scherper tarief vragen.

Meld je aan als zzp brandwacht

Wist je dat we altijd op zoek zijn naar Rijksgediplomeerde brandwachten met minstens Manschap A? Bekijk snel onze ‘brandwachten vacatures’-pagina en meld je aan! Dit zijn de functie-eisen:

  • Rijksgediplomeerde zzp brandwacht met minimaal een Manschap A diploma
  • Rijbewijs + eigen vervoer
  • Diploma VCA VOL of EX-OX-TOX is een pré
  • Geen justitieel verleden

Hoe kies ik welke zzp brandwacht klussen ik wil doen?

Als zzp brandwacht kun je zelf op zoek gaan naar klussen via bijvoorbeeld vacaturesites. Je kunt je ook laten opnemen in het bestand van een organisatie, zoals De Groot Brandwachten.

We schetsen graag onze werkwijze. Wij werken met honderden brandwachten (zzp en vast in dienst) in heel Nederland. Sommige van onze brandwachten werken behoorlijk long-term bij een klant, anderen nemen liever korte klussen aan. Alles kan! Dat is de vrijheid van een zzp brandwacht.

Als we een nieuwe klus hebben, dan wordt deze uitgezet op onze eigen app. Alle brandwachten in ons bestand zien deze klussen en kunnen aangeven of ze geïnteresseerd zijn. Wij proberen altijd een goede match te zoeken tussen de klant en de klus. Maar als zzp brandwacht kun je dus gewoon je eigen klussen kiezen. Fijn, toch?

Wij ontmoeten je graag!

Deze website maakt gebruik van cookies

Door op “Alles toestaan” te klikken gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat voor het verbeteren van websitenavigatie, het analyseren van websitegebruik en om ons te helpen bij onze marketingprojecten